Afspraak maken

Afspraak maken
…

Grens Nationale Hypotheek Garantie stijgt opnieuw

In de afgelopen jaren zien we dat de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) terug opnieuw stijgende is. In 2015 bedroeg de NHG grens nog € 245.000, vanaf 1 januari 2019 is de grens vastgesteld op € 290.000. Dat is goed nieuws voor iedereen die een huis wil (ver)kopen, maar ook voor iedereen die overweegt om een bestaande hypotheek over te sluiten. Ben je van plan om te investeren in energiebesparende maatregelen, dan stijgt de grens van NHG zelfs naar € 307.400.

Wie een hypotheek kan afsluiten met NHG betaalt een lagere hypotheekrente dan wie dat niet kan. Dat scheelt enorm. Koop je een woning of sluit je een bestaande hypotheek over en kom je in aanmerking voor deze garantie, dan bespaart dat veel geld. Verkoop je een woning en is de vraagprijs niet hoger dan de NHG grens, dan zul je wellicht sneller een koper vinden.

Waarom NHG? Met een NHG ben je beter beschermd tegen onverwachte veranderingen in je financiële situatie, zoals bijvoorbeeld werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en echtscheiding. In die gevallen vormt de NHG een soort van financieel vangnet zodat je niet meteen in financiële problemen komt.

Om in aanmerking te komen voor NHG moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden veranderen regelmatig. De financiële adviseurs van André Feijs Financiële Planners zijn gespecialiseerd in al jouw hypotheekzaken en hebben een passend en helder antwoord op al jouw financiële vragen. Zij zijn constant op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op NHG gebied.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek en laat je uitleggen welke voordelen een verhoging van de NHG grens naar € 290.000 jou kan opleveren.

Bekijk onze video
Voor een nóg completer en beter beeld van onze service en expertise.
Neem contact met ons op
In een persoonlijk gesprek vertellen wij graag wat we voor jou kunnen betekenen.