Afspraak maken

Afspraak maken

Rentekorting op je hypotheek

Op de woningmarkt zijn de prijzen van koopwoningen behoorlijk gestegen. Ook jouw woning zou zomaar aanzienlijk meer waard kunnen zijn. Wanneer jouw woning meer waard is geworden, wijzigt de verhouding tussen je hypotheekschuld en de woningwaarde.

Een hypotheekverstrekker baseert de hoogte van de hypotheekrente grotendeels op deze verhouding tussen hypotheekschuld en woningwaarde. Is de waarde van je woning gestegen en leen je op een bepaald moment bijvoorbeeld nog maar 70 of 60 procent van de (gestegen) woningwaarde, dan zou je wellicht een lagere hypotheekrente kunnen afsluiten. Een lagere hypotheekrente levert direct lagere maandlasten op en kan in de totale looptijd van je hypotheek duizenden euro’s schelen. Het exacte voordeel is met name afhankelijk van het soort hypotheek en de resterende looptijd.

De meeste hypotheekverstrekkers nemen niet het initiatief om hun klanten te adviseren over een mogelijke lagere hypotheekrente. Zij leggen deze verantwoordelijkheid bij hun klanten. Logisch misschien, want een lagere hypotheekrente kost banken een deel van hun winst.

De adviseurs  van André Feijs Financiële Planners vinden dit niet logisch. Wij zijn van mening dat iedereen goed geadviseerd moet worden. Want met een goed en deskundig hypotheekadvies ben je verzekerd van de beste hypotheek(vorm) met de gunstigste rente.

Om in aanmerking te komen voor een lagere hypotheekrente, moet allereerst via een taxatierapport of recente WOZ-beschikking de huidige waarde van je woning worden aangetoond. Daar kunnen onze financiële experts u glashelder over adviseren en ondersteunen. Uiteraard nemen wij u graag alle zorgen en al het werk uit handen.

Niet alleen door een waardestijging van je woning kun je wellicht in aanmerking komen voor een lagere hypotheekrente, extra aflossen op je hypotheek is ook een optie. Ook dan wordt je hypotheekschuld kleiner ten opzichte van de waarde van je woning.

In al deze zaken is André Feijs Financiële Planners gespecialiseerd. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek en weet gelijk of jij in aanmerking komt voor een lagere hypotheekrente.

Bekijk onze video
Voor een nóg completer en beter beeld van onze service en expertise.
Neem contact met ons op
In een persoonlijk gesprek vertellen wij graag wat we voor jou kunnen betekenen.