Afspraak maken

Afspraak maken

Met ingang van 1 januari 2020 stijgt de NHG-grens. Is een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) nu nog mogelijk bij een koopsom/taxatiewaarde van € 290.000, over anderhalve maand wordt dit € 310.000. De stijging van de NHG-grens is het gevolg van de gestegen woningprijzen.

Een woning kopen met NHG geeft eigenaren een vangnet als onverwachte oorzaken leiden tot het niet meer kunnen betalen van de hypotheeklasten. Ontslag kan een oorzaak zijn, maar bijvoorbeeld ook een echtscheiding. NHG neemt dan (tijdelijk) de financiële verplichtingen van je hypotheek over.

Aan een veranderende NHG-grens zijn voordelen en nadelen verbonden. Voor de een is het gunstiger om te wachten met het af- of oversluiten van een hypotheek, voor de ander is het juist beter om zo snel mogelijk in actie te komen.

Sta je op het punt om een woning te kopen of om een hypotheek over te sluiten? Ben je een starter op de woningmarkt of een doorgroeier? Wij van André Feijs Financiële Planners weten welke voorwaarden zijn verbonden aan een lening met NHG en kunnen jou haarfijn uitleggen wat voor jou het beste is als per 1 januari 2020 de NHG-grens stijgt. Nu in actie komen of wachten? Wij laten jou zien wat de financiële consequenties zijn.

Jouw volledige financiële huishouding in één hand ondergebracht bij de experts op dat gebied: André Feijs Financiële Planners.

Maak snel een afspraak en kom bij ons langs.

Bekijk onze video
Voor een nóg completer en beter beeld van onze service en expertise.
Neem contact met ons op
In een persoonlijk gesprek vertellen wij graag wat we voor jou kunnen betekenen.