Afspraak maken

Afspraak maken
…

Lage hypotheekrente: kom in actie!

De hypotheekrente is het bedrag dat je maandelijks betaalt als vergoeding voor je hypotheek. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de koopsom van je huis en de eventuele rentevast periode. Nu de rentepercentages nog steeds historisch laag zijn, besluiten veel mensen hun huidige hypotheek over te sluiten om op die manier te profiteren van de huidige lage rentestand. Ook met inbegrip van de boeterente en de kosten levert oversluiten vaak een forse besparing in de maandlasten op.

Boeterente

Het is heel aannemelijk dat de actuele rentestand lager is dan de rente van jouw hypotheek. Besluit je jouw huidige hypotheek over te sluiten, dan is de kans groot dat jouw bank een boeterente berekent. Ondanks deze boeterente kan het oversluiten van je hypotheek in veel situaties toch voordelig zijn. Tegenover de eenmalige kosten van een boeterente staan namelijk lagere maandlasten.

De adviseurs van Andé Feijs Financiële Planners adviseren jou graag over de huidige lage hypotheekrente en of het voor jou gunstig is om je huidige hypotheek over te sluiten.

Rentemiddeling

Een tweede mogelijkheid om te profiteren van de huidige lage rentestand is rentemiddeling. Bij rentemiddeling wordt de oversluitboete verdeeld over je nieuwe rentevaste periode. Zo betaal je het betreffende boetebedrag niet in één keer, maar verspreid over een aantal jaren. Het valt te verwachten dat het middelen van je rente dan vaak duurder is dan de oversluitboete, maar dit is echter niet altijd zo.

Neem vrijblijvend contact op met de adviseurs van André Feijs Financiële Planners. Zij kunnen jou helder en duidelijk uitleggen wat voor jou de beste keuze is: oversluiten, middelen of je huidige hypotheek aanhouden. Zo weet je precies of de huidige lage hypotheekrente ook voor jou een voordeel kan opleveren.

…
Neem contact met ons op
In een persoonlijk gesprek vertellen wij graag wat we voor jou kunnen betekenen.
Bekijk onze video
Voor een nóg completer en beter beeld van onze service en expertise.