Afspraak maken

Afspraak maken
…

De ins en outs van een aflossingsvrije hypotheek

Afgelopen week werd in het Nederlandse televisieprogramma Radar ruim aandacht besteed aan de aflossingsvrije hypotheek. In de uitzending kwamen mensen aan het woord die aan het einde van de looptijd van hun hypotheek hals over kop hun huis moesten verkopen om de restschuld van de aflossingsvrije hypotheek af te lossen. Vreselijk natuurlijk voor deze mensen. Wat blijkt? Ze waren verkeerd of niet volledig geïnformeerd door hun hypotheekadviseur.

Daarom richten de financiële experts van André Feijs Financiële Planners in deze nieuwsbrief graag alle aandacht op de aflossingsvrije hypotheek.

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?
Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm waarbij je tijdens de looptijd van de hypotheek niet automatisch aflost. Doordat je niet hoeft af te lossen of niet hoeft op te bouwen, heb je gedurende de looptijd van de hypotheek lagere maandlasten. Aan het einde van de looptijd van je hypotheek staat de hypotheekschuld van een aflossingsvrije hypotheek nog open.

Voordelen aflossingsvrije hypotheek

  • Goedkoopste hypotheekvorm: je betaalt maandelijks alleen rente, geen aflossing
  • Vaak geen verplichte verzekeringen
  • Optimaal profiteren van maximale hypotheekrente aftrek

Nadelen aflossingsvrije hypotheek

  • Aan het einde van de looptijd staat de volledige of gedeeltelijke hypotheekschuld nog open
  • Moeilijkheden met financiering restschuld aan het einde van hypotheeklooptijd

Kom in actie
Wacht niet tot het einde van je hypotheeklooptijd om maatregelen te treffen, maar kom nu in actie. Check je hypotheekvorm en kijk voor welk bedrag jouw hypotheek aflossingsvrij is. Ga vervolgens na of er spaarrekeningen of beleggingspolissen gekoppeld zijn aan jouw aflossingsvrije hypotheek en welk opgebouwde kapitaal deze vertegenwoordigen aan het einde van de hypotheeklooptijd. Is er voldoende spaargeld of beleggingsgeld om na afloop (of tussentijds extra) af te lossen? Al dat soort vragen. Kortom: maak een plan en kom in actie.

Bij André Feijs Financiële Planners werken gespecialiseerde adviseurs die jou van A tot Z kunnen begeleiden in dit traject.  Zij weten als geen ander welke mogelijkheden er zijn om je aflossingsvrije hypotheek bijvoorbeeld over te sluiten of tussentijds af te lossen. Via een financiële planning adviseren onze experts jou graag over alle mogelijkheden.

André Feijs Financiële Planners - wij nemen jou graag alle financiële zorgen uit handen.

…
Bekijk onze video
Voor een nóg completer en beter beeld van onze service en expertise.
Neem contact met ons op
In een persoonlijk gesprek vertellen wij graag wat we voor jou kunnen betekenen.