Afspraak maken





Afspraak maken
…

Word ook aflossingsblij

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt toezicht op zaken als sparen, beleggen, verzekeren, lenen, hypotheken en pensioenen. Voor de AFM is het van belang dat het publiek, het bedrijfsleven en de overheid vertrouwen heeft in de financiële markten. En dat de markten op een duidelijke en eerlijke manier werken.

Op aandringen van de AFM zijn banken in het afgelopen jaar gestart met een waarschuwingscampagne om hun klanten proactief te wijzen op alle risico’s die verbonden zijn aan een aflossingsvrije hypotheek. Het doel van de campagne is om klanten ‘aflossingsblij’ te maken.

Een half jaar voor aanvang van deze waarschuwingscampagne besteedden de financiële experts van André Feijs Financiële Planners in hun periodieke nieuwsbrief ook al ruim aandacht voor de gevaren van een aflossingsvrije hypotheek. Gezien alle risico’s willen wij jou nogmaals attenderen.

Wat is een aflossingsvrije hypotheek?
Een aflossingsvrije hypotheek mag tegenwoordig niet meer worden afgesloten. Tot een aantal jaren geleden was deze hypotheekvorm erg in trek. Gedurende de looptijd van een aflossingsvrije hypotheek wordt de hypotheekschuld niet afgelost en wordt er ook geen ‘spaarpotje’ opgebouwd. Daardoor heeft deze hypotheekvorm lagere maandlasten. Maar let op! Aan het einde van de looptijd van de hypotheek staat de volledige hypotheekschuld van de aflossingsvrije hypotheek nog open, terwijl deze dan volledig moet worden afgelost. Dan zijn er 2 mogelijkheden: aflossen met spaargeld of aflossen met de overwaarde na woningverkoop.

Kom in actie
Naar verwachting komt één op de zes mensen met een aflossingsvrije hypotheek in de financiële problemen aan het einde van de looptijd. Wacht daarom niet tot het einde van je hypotheeklooptijd om maatregelen te treffen, maar kom nu in actie. Check je hypotheekvorm en kijk voor hoeveel procent jouw hypotheek aflossingsvrij is. Ga vervolgens na of er spaarrekeningen of beleggingspolissen gekoppeld zijn aan jouw aflossingsvrije hypotheek en welk opgebouwde kapitaal deze vertegenwoordigen aan het einde van de hypotheeklooptijd. Is er voldoende spaargeld of beleggingsgeld om na afloop (of tussentijds extra) af te lossen? Al dat soort vragen. Kortom: maak een plan en kom in actie.

Bij André Feijs Financiële Planners werken gespecialiseerde adviseurs die jou van A tot Z kunnen begeleiden in dit traject.  Zij weten als geen ander welke mogelijkheden er zijn om je aflossingsvrije hypotheek bijvoorbeeld over te sluiten of tussentijds af te lossen.

André Feijs Financiële Planners - wij nemen jou graag alle financiële zorgen uit handen.

Bekijk onze video
Voor een nóg completer en beter beeld van onze service en expertise.
Neem contact met ons op
In een persoonlijk gesprek vertellen wij graag wat we voor jou kunnen betekenen.