Afspraak maken

Afspraak maken
…

1% regel komt te vervallen

Het nieuwe kabinet wil de hypotheekschulden van mensen met een koophuis verminderen. Daarom zijn een aantal regels aangepast voor het afsluiten en aflossen van een hypotheek. Een van de maatregelen heeft betrekking op de maximale hoogte van je hypotheek. Zo kun je in 2017 nog een hypotheek afsluiten gebaseerd op 101% van de waarde van je woning. Deze zogeheten 1% regel komt per 1 januari 2018 te vervallen.

Aanvullende lening of schenking
Tot en met december 2017 kun je iets meer dan de woningwaarde (na verbouwing) lenen voor een deel van de verbouwingskosten en eventuele bijkomende kosten. Vanaf 2018 moeten bijkomende kosten zoals overdrachtsbelasting, financieringskosten, advies-, notaris of taxatiekosten worden gefinancierd met eigen geld, een aanvullende lening of via een schenking. Verbouwingskosten die waardevermeerderend zijn voor de woning mogen ook in 2018 worden meegenomen bij het afsluiten of veranderen van een hypotheek.

Energiebesparende maatregelen
Er zijn een aantal mogelijkheden om aanvullend te lenen of het maximale hypotheekbedrag te verhogen. Verdien je als huiseigenaar jaarlijks bruto
€ 33.000 of meer en koop je een energiezuinige woning of tref je energiebesparende maatregelen, dan kun je meer lenen.

Maar ook voor tweeverdieners zijn er nieuwe regels. Vanaf 1 januari 2018 stijgt namelijk het maximale hypotheekbedrag voor tweeverdieners. Het tweede inkomen telt vanaf 1 januari 2018 mee voor 70%, terwijl dit in 2017 60% is.

Advies op maat
De adviseurs van André Feijs Financiële Planners zijn uiteraard volledig op de hoogte van alle nieuwe regels met betrekking tot het afsluiten en aflossen van een hypotheek. Graag adviseren wij jou op maat over de juiste hypotheekvorm met het beste rentepercentage. Maar bijvoorbeeld ook over alle mogelijkheden van extra lenen.

Heb jij financiële vragen over de aan- of verkoop van een woning en kun je daarbij betrouwbaar en transparant hypotheekadvies goed gebruiken, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

…
Neem contact met ons op
In een persoonlijk gesprek vertellen wij graag wat we voor jou kunnen betekenen.
Bekijk onze video
Voor een nóg completer en beter beeld van onze service en expertise.